Boksend Opvoeden is een nieuwe methodiek voor het weerbaarder maken van (met name) kinderen en jongeren. Boksend Opvoeden vergroot het zelfvertrouwen, het zelfbewustzijn en de zelfbeheersing. Het gaat er hierbij niet om dat de deelnemers zo goed mogelijk leren boksen en we boksen ook niet op elkaars lichaam.

Het boksen gebruiken we als een spiegel om inzicht te krijgen in hoe iemand reageert op bepaalde situaties en emoties. Dit levert waardevolle informatie op waar we vervolgens over in gesprek gaan én concreet mee aan de slag kunnen. Want wat ze tijdens het boksen over zichzelf leren, kunnen ze vervolgens ook thuis, op school en in andere situaties toepassen. Hiervoor geef ik ze handvatten mee om daar de juiste keuzes in te kunnen maken.

ida coaching boksend opvoeden
Ida | bokscoaching

Individueel, als gezin of in een groep

Er zijn mogelijkheden om Boksend Opvoeden individueel, in groepsverband of als gezin te volgen. Het programma bestaat uit een intakegesprek, vijf trainingen, een evaluatiemoment en eventueel een herhalingstraining na ongeveer drie maanden. Boksend Opvoeden is als programma ook in te zetten bij GGZ-instellingen, gezinshuizen en sportverenigingen. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of om een intakegesprek in te plannen.

Boksend Opvoeden is geaccrediteerd en opgenomen in het aanbod ‘Stichting Keurmerk Beroepsscholing’.

Contact opnemen